Formatief evalueren: meer feedback in de les

Datum en tijdstip

Op aanvraag

Wil je de leerling meer eigenaar maken van hun eigen leren, je lessen dagelijks beter laten aansluiten op de behoefte van de leerling? Niet moeten wachten tot je achteraf informatie krijgt uit de toetsen? Het antwoord op deze vragen komt samen in formatieve evaluatie.

Meer inzicht in leerproces

Formatief evalueren bestaat uit alle activiteiten die de leerlingen en de leerkrachten uitvoeren om de leeractiviteiten van leerlingen in kaart te brengen, te interpreteren en te gebruiken om betere beslissingen te maken over vervolgstappen (Black & William, 1998). De leerlingen krijgen meer inzicht in hun eigen leerproces, raken meer betrokken en leerkrachten kunnen het onderwijs meer op maat maken.

Tabel formatief evalueren

Formatieve evaluatie is gericht op de ontwikkeling tijdens het leerproces: feed up, feedback en feed forward. In deze workshop gaan we aan de slag met vijf soorten leervormen die je kunt inzetten tijdens verschillende fasen van de les. De eerste bijeenkomst is vooral gericht op taal. In de tweede bijeenkomst gaan we aan de slag met rekenen.

Kosten

Deelname kost € 145,- per persoon voor 2 bijeenkomsten.

Locatie

Kantoor Timpaan Onderwijs, Transportweg 12 in Assen.

Tijd

Beide bijeenkomsten vinden plaats van 14.30 – 17.00 uur.

De bijeenkomst gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.