Copingstrategieën bij jonge kinderen

Datum en tijdstip

Op aanvraag

Sociale en emotionele vaardigheden

Coping is alles wat mensen doen om met stressvolle en moeilijke situaties om te gaan. Dat geldt voor kinderen net zozeer als voor volwassenen. Het is belangrijk kinderen weerbaar te maken op het moment dat hun wereld opengaat voor allerlei sociale relaties, vaak vanaf hun vijfde. Een goede copingstrategie kan helpen de situatie te veranderen, of maken dat iemand zich beter voelt, en nog beter beide.

Tijdens deze bijeenkomst van 2,5 uur maak je kennis met het programma Zippy’s Vrienden. Zippy’s Vrienden is een in Engeland ontwikkeld programma dat kinderen van ongeveer 5 tot 8 jaar sociale en emotionele vaardigheden bijbrengt. Centraal in de lessen staat het verhaal van drie vrienden en wat die met elkaar, en met hun huisdier Zippy, een wandelende tak, meemaken. In voor kinderen herkenbare situaties komen o.a. boosheid, pesten, uitsluiting, eenzaamheid en sterven voorbij, maar ook vriendschap en feestvieren. Door kleine opdrachten en rollenspellen in de klas krijgen de kinderen een heel palet aan vaardigheden aangereikt voor de omgang met bijvoorbeeld ruzie en verlies.

Ze leren kleine en grote problemen flexibel en creatief oplossen op een manier die bij hen past: de zogenoemde copingstrategieën. Ze leren onderscheiden wat ze wél en niet kunnen veranderen: een echtscheiding van ouders is niet terug te draaien, maar als een vriendje wordt gepest, kunnen ze iets doen.

Jij leert hoe je kinderen kunt onderwijzen deze strategieën zich eigen te maken.

Kosten

Deelname kost € 72,50 per persoon.

Locatie

Kantoor Timpaan Onderwijs, Transportweg 12 in Assen.

De bijeenkomst gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.

Meld je aan

* verplichte velden
Voorwaarden *
Nieuwsbrief