Piramide voor kinderopvang

Piramide voor kinderopvang

Piramide is een VVE-programma dat op een speelse maar educatieve manier zorgt voor een optimale ontwikkeling bij jonge kinderen. Piramide is een goedgekeurd op bewijs gebaseerd programma in de NJI-databank en is geschikt voor de kinderopvang.

Flexibel VVE-programma

In deze praktische Piramidetraining leer je optimaal gebruik te maken van de flexibiliteit van Piramide. Hierbij is ook speciale aandacht voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Verder komen zaken als de doorgaande lijn, mogelijkheden om kinderen te observeren en planmatig werken aan de orde. De training wordt vormgegeven door middel van voorbeelden uit de praktijk, je krijgt een coaching op locatie en de locatieleider zal betrokken worden bij de implementatie en de borging.

Madelon Dikkens

Madelon Dikkens

Coördinator / Adviseur
06 820 43 321

  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.
  “Leerzame, praktische training, direct inzetbaar op de groep!” – pm’er Toddlershuis

  Werken met Piramide

  Piramide is opgebouwd rondom twaalf projecten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. De projectboeken staan boordevol activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden en geven ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van hoeken.

  • Het Piramideboek voor kinderdagverblijven beschrijft hoe Piramide ingevoerd kan worden.
  • Het boek Suggesties bij Piramideprojecten voor baby’s en dreumesen geeft een stevige basis voor het goed werken met Piramide en is geschikt voor zowel horizontale als verticale groepen.
  • Met het boek Welkom in het kinderdagverblijf kan het kind in een prettige sfeer aan het kinderdagverblijf wennen. Naast sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, taal en rekenen is er ook aandacht voor muziek, dans, beeldende activiteiten, ontdekken en buitenspelen.

  Piramide ondersteunt pedagogisch medewerkers bij de begeleiding van jonge kinderen op een leuke en leerzame  manier. Met verschillende activiteiten bied je kinderen een inspirerende omgeving waarin ze zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Piramide is er voor kinderen van 0-7 jaar.

  “De cursus is ontzettend praktijkgericht, de volgende dag direct toepasbaar in de eigen praktijk. Uitdagende opdrachten. Trainer kan kennis goed overbrengen, op een leuke en motiverende manier” – pm’er Monkey Donkey

  Wat is er mogelijk?

  Na een uitgebreide intake door een gecertificeerde Piramidetrainer en met jouw wensen als uitgangspunt voor de training, maken we een aanbod op maat. Coaching is een onderdeel van het traject. Op deze manier worden leidsters ondersteund in hun eigen groep. De training kan samen met peuterspeelzalen gevolgd worden.

  Meer weten?

  Voor meer informatie over werken met Piramide voor kinderdagverblijven kun je contact opnemen met Timpaan Onderwijs.