Piramide voor groep 1 en 2

Piramide voor groep 1 en 2

Hoe bereik je dat kinderen die met een achterstand in de ontwikkeling instromen deze achterstand inlopen, zonder dat dit ten koste gaat van kinderen die geen achterstand hebben? In verschillende onderzoeken is aangetoond dat de aanpak van Piramide effectief is.

Stimuleer jonge kinderen

Piramide is opgebouwd rondom projecten. Die gaan over aansprekende onderwerpen, zoals mensen, lente en verkeer. Elk jaar staan deze thema’s op het programma, steeds op een hoger niveau, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van jonge kinderen. In projectboeken voor groep 1 en 2 worden de thema’s uitgewerkt. Piramide biedt ook volop ruimte voor eigen inbreng en initiatieven van de leerkracht. Met een aantal slimme hulpmiddelen is het bovendien eenvoudig om de Piramide-activiteiten vanuit doelen te plannen en te registreren. Kortom, je haalt maximaal rendement uit Piramide en bent gegarandeerd van een doorgaande educatieve lijn. De werkwijze stimuleert jonge kinderen en geeft elk kind de kans zich optimaal te ontwikkelen.

Madelon Dikkens

Madelon Dikkens

Coördinator / Adviseur
06 820 43 321

  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Inhoud Piramide voor groep 1 en 2

  Piramide biedt een speelse educatieve aanpak voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar. Voor kleuters is er een serie van 12 projectboeken. Ze zijn per thema samengevoegd in één projectboek, zodat ze voor heterogene en homogene groepen geschikt zijn. Dat maakt het werken in combinatiegroepen makkelijker. De kleuterprojecten sluiten aan bij de peuterprojecten. Hierdoor blijft de doorlopende leerlijn gewaarborgd. Naast de projectboeken zijn er uitgebreide Piramide-producten die een prima aanvulling bieden. De projectboeken geven handvatten voor het inrichten van de hoeken en de begeleiding van de kinderen, individueel of in de kring.

  Wat is er mogelijk?

  Na een uitgebreide intake door een gecertificeerde Piramidetrainer en met de schoolwensen als uitgangspunt voor de training, maken we een aanbod op maat. Coaching is een onderdeel van het traject. Op deze manier word je ondersteund in je eigen groep.

  Meer weten?

  Voor meer informatie over werken met Piramide voor groep 1 en 2 kun je contact opnemen met Timpaan Onderwijs.