Piramide voor gastouders

Piramide voor gastouders

Piramide bestaat al langer voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Maar hoe kunnen gastouders aan het werk met Piramide? Het Cito heeft in samenwerking met gastouders een pakket ontwikkeld dat aansluit bij de wensen van de gastouder. Een pakket waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Ontwikkelingskansen vergroten

Na het volgen van het traject ben je in staat het programma Piramide op een goede manier te gebruiken met je gastkinderen en daarmee gericht de ontwikkelingskansen van de kinderen te vergroten. Een ervaring uit de praktijk van een gastouder:

Ik ben heel gericht bezig met de ontwikkeling van de kinderen. Ze vinden het vooral leuk en kijken verwachtingsvol naar nieuwe dingen uit. Ouders zien het verschil en voor mij als gastouder is het een verrijking!”

Madelon Dikkens

Madelon Dikkens

Coördinator / Adviseur
06 820 43 321

  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Inhoud Piramide voor gastouders

  Piramide is een educatieve methode voor Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) en stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten, krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zo biedt Piramide elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Het complete pakket bestaat uit:

  • Een map Piramide voor gastouders. In de map zit een handleiding en twaalf katernen met elk een eigen thema. De map zit boordevol leuke activiteiten die thuis makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Praktische voorbeelden en tips, waaronder een lijst met speelgoed die past bij de ontwikkeling;
  • Een dubbel cd met liedjes voor baby’s, dreumesen en peuters.  Op deze cd staan liedjes die in de activiteiten aan bod komen. De liedjes hebben een aansprekend taalgebruik en stimuleren de beweging;
  • Een boek vol praatplaten. Met thematische praatplaten leren de kinderen op een spelende manier nieuwe woorden en begrippen kennen die met elkaar samenhangen.

  Elke dag is er een leuke activiteit die je met je gastkinderen kunt doen. Samen met de vele, leuke en praktische tips is Piramide voor gastouders een aanrader!

  Wat is er mogelijk?

  Om het pakket optimaal te benutten en om gecertificeerd aan de slag te gaan, geeft Timpaan Onderwijs een training Piramide voor gastouders. De praktische training van drie dagdelen wordt gegeven door één van onze ervaren Piramide-trainers. Aan het einde van de trainingsdagen ontvang je een certificaat.

  Meer weten?

  Voor meer informatie over de training Piramide voor gastouders kun je contact met ons opnemen.