Incompany-training

Incompany-training

Naast de open inschrijvingen bieden wij ook incompany-trainingen aan.


Thema’s en Talenten: werk samen met kinderen aan activiteiten in de BSO!

In deze praktijkgerichte cursus voor pedagogisch medewerkers in de BSO ga je aan de slag met het organiseren van betekenisvolle activiteiten in de BSO. Samen met de kinderen in de groep en je collega’s ga je op zoek naar het aanwezige talent en zet je dit talent planmatig in voor het activiteitenaanbod binnen de BSO.

Onderwerpen die aan bod komen in deze cursus:

Kinderparticipatie, betrokkenheid, talenten, thema’s en doelen.

Voorafgaand aan de cursus vragen we je een startopdracht te maken. Na iedere bijeenkomst krijg je een praktijkopdracht mee, waar tijdens de volgende bijeenkomst verder op in wordt gegaan. Aan het einde van de opleiding weet je hoe je aanwezig talent bij kinderen en in je team kunt inzetten ten behoeve van thematisch, planmatig en doelgericht werken in de BSO.

Kosten

Vraag een offerte aan.

In-company of cursus op maat

Deze opleiding wordt incompany gegeven. Een maatwerktraject voor leidinggevenden in de kinderopvang is tevens mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met Elsbeth Venema.


VE Coach – in-company:

Vanaf 1 januari 2022 dient een kindcentrum voor de verhoging van de kwaliteit van voorschoolse educatie (VE) een pedagogisch beleidsmedewerker in te zetten op hbo werk- en denkniveau. Deze pedagogisch beleidsmedewerker richt zich op de ontwikkeling en implementatie van het beleid of de coaching van VE-beroepskrachten.

De kwalificatie-eisen voor deze VE-beleidsmedewerker of VE-coach zijn gelijkgesteld aan de pedagogisch beleidsmedewerker in de kinderopvang. Als medewerkend pedagogisch beleidsmedewerker/coach op een VE-groep dien je tevens in het bezit te zijn van een VVE-certificaat. In dat geval is de basisopleiding voorschoolse educatie Vversterk van Timpaan Onderwijs een geschikte opleiding.

Meer informatie opleiding VE-coach


Timemanagement in de kinderopvang:

Iedere organisatie streeft ernaar haar medewerkers werkplezier te schenken. In deze drukke samenleving, waarin velen de druk en spanning van werk ervaren, is het van belang om inzicht te verwerven in hoe pedagogisch medewerkers hun werk beleven: wat geeft ze energie? Wat vergt veel tijd? Wat zouden ze graag anders doen in hun werk? De coronapandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op veel mensen en het is uitdagend om de balans in het werk te herstellen.

De training “Timemanagement in de kinderopvang” bestaat uit 2 lessen van 3 uur, waarin het team zich buigt over diverse onderwerpen gerelateerd aan timemanagement. Deze training biedt jullie team inzichten, richtlijnen en instrumenten om daadwerkelijk timemanagement in de praktijk toe te passen. Hierdoor kan er daadwerkelijk verandering optreden in de werkroutine en houden pedagogisch medewerkers meer tijd over voor hun kerntaak: het zorgen voor de kinderen. Het is een interactieve dag, waarbij zelfinzicht en zelfreflectie eveneens centrale thema’s zijn.

De training behandelt de volgende onderdelen:

  • Concretiseren van taakverdeling en het opstellen van een gezamenlijke planning
  • Verantwoordelijkheid nemen voor je taken
  • Identificeren van drijfveren en kwaliteiten
  • Afstemmen van communicatie, behoeften en verwachtingen
  • Geven van feedback
  • Werken met aandacht en maken van keuzes

Indien je als team timemanagement wilt aanpakken, raden we aan om in een kennismakingsbijeenkomst het gesprek aan te gaan met leidinggevenden of pedagogische coaches over de huidige situatie en de doelen voor jouw groep.

Mocht je interesse gewekt zijn, neem dan gerust contact op met Madelon Dikkens. Op die manier kunnen we samen de mogelijkheden voor jouw team bespreken!