Ouders (Gevoel en gedrag)

Je bent ouder.

Je zoon Xander is 7 jaar. Hij heeft steeds vaker last van angsten. Hij durft ’s nachts niet meer te slapen, is bang in het donker en blijft liever thuis dan dat hij bij vriendjes gaat spelen. Thuis levert het strijd op en Xander mist veel leuke dingen. Je wilt professionele hulp inschakelen, maar je bent huiverig voor een diagnose of medicatie. Wel wil je handvatten krijgen waarmee jij Xander kan helpen om met zijn angsten om te gaan.

Timpaan Support helpt!

Bij Timpaan Support kunnen we je helpen met een behandeling Gevoel en Gedrag. Nadat je bent doorverwezen door de huisarts of de gemeentelijk toegang worden je wensen en de manier waarop deze bereikt gaan worden met jou en Xander besproken. Samen met jou leert Xander om zijn gevoel de baas te worden. In gesprek en spelenderwijs leert hij nare gedachten om te buigen naar helpende gedachten. Doordat er via spelletjes wordt geoefend vindt Xander de behandelingen zelf ook leuk. Na afloop van het traject weet jij hoe je hem het beste kan ondersteunen in zijn gevoel. Thuis is de rust weer teruggekeerd.

Ervaring van ouders:

Ouders van Xander:

“Xander, 7 jaar, had steeds meer last van angsten. Hij durfde ’s nachts niet meer te slapen, was bang in het donker en bleef liever thuis dan dat hij bij vriendjes ging spelen. Dit leverde thuis strijd op en Xander miste veel leuke dingen. We waren een beetje huiverig voor een diagnose of medicatie, maar zouden wel handvatten krijgen om Xander met zijn angsten om te leren gaan. We dachten dat de visie van Timpaan Gevoel en Gedrag hier goed bij zou aansluiten. Samen met Xander zijn wij het traject gestart bij Timpaan en per week zien wij vooruitgang. De behandeling wordt spelenderwijs gedaan en daardoor blijft het voor Xander ook leuk en blijft hij gemotiveerd. Zijn gedrag verandert en wij zien weer een blij en open kind. We zijn zo blij dat we de stap hebben gezet en hulp hebben gevraagd.”

Wat onze cliënten zeggen:

“Na aanmelding bij Timpaan konden we binnen 3 weken beginnen. Dit was zeer prettig! Zo konden we snel geholpen worden. Duidelijke uitleg over wat we konden verwachten; zowel voor mijn zoon als voor mij. Wat ik zelf heel fijn vond, was dat ik bij alle gesprekken aanwezig mocht zijn. Om het verhaal zo compleet mogelijk te hebben, was dit echt een pre. Goede evaluaties na de afspraken. Overzichtelijke opdrachten en spelletjes en goede adviezen bij onze hulpvragen. We zijn heel blij met de hulp die we hebben gehad. Ik zou Gevoel en gedrag van Timpaan iedereen aanraden; het heeft ons leven zoveel mooier en makkelijker gemaakt. Heel veel dank.”

Interesse?

Loop jij thuis ook tegen deze problemen aan? Maar ben je bang voor een medisch traject? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben de kennis en ervaring en willen graag helpen en ondersteunen!

    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.