Leerkracht (Gevoel en gedrag)

Je bent leerkracht.

En jouw groep is de combinatiegroep 6/7. Het is dinsdagochtend 11.00 uur. Sophie is een leerling bij jou in de klas die altijd al een wat verlegen meisje is geweest. Dit schooljaar merk je echter dat ze zich steeds wat meer aan het terugtrekken is. Ze vertoont steeds meer faalangst. Ze zit vaak ineengedoken, is in de pauzes vaak alleen en stelt geen vragen meer in de klas. Je gaat in gesprek met haar ouders. Ze herkennen dit beeld van Sophie. Ook zij weten niet waar haar gedrag vandaan komt en wat ze moeten doen. Complimenten geven én in gesprek gaan met haar leveren niets op. Wat is dan de volgende stap?

Doorverwijzen naar Timpaan Support

In deze situatie kun je via de huisarts of gemeentelijke toegang doorverwezen worden naar Timpaan Support, voor een behandeling Gevoel en Gedrag. Samen met Sophie en haar ouders worden de problemen en wensen in kaart gebracht. En ook jij, als leerkracht wordt erbij betrokken. Door middel van gesprekken en spelletjes krijgen we inzicht in Sophie’s emoties en leert Sophie meer zelfvertrouwen te krijgen. Zij leert haar sterke kanten kennen en wordt weerbaarder gemaakt voor de momenten waarop het even tegenzit. Negatieve gedachten leert ze omzetten in positieve gedachten. Sophie kan in het vervolg weer met een positief gevoel naar school. Er is weer ruimte in haar hoofd voor de leerstof en contacten met klasgenoten. Als leerkracht heb je een zorg minder en sta je weer rustiger voor de klas.

Interesse?

Ken je deze situatie ook bij jouw op school? Herken je het gedrag bij één van jouw leerlingen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben de kennis en ervaring en willen graag helpen en ondersteunen!

Op dit moment geven wij ook workshops. Klik hier voor meer informatie en ontdek welke workshops er op dit moment worden gegeven.