Huisarts (Gevoel en gedrag)

Je bent huisarts.

Het is woensdagmiddag 14.00 uur. De ouders van Jesper van 8 jaar oud komen op je spreekuur. Ze maken zich zorgen over zijn ontwikkeling. Hij wordt snel boos en krijgt steeds vaker woedeaanvallen. Het zorgt voor een vervelende sfeer in huis. Ouders weten niet meer hoe ze Jesper kunnen helpen. Wat adviseer je deze ouders dan?

In deze situatie kun je doorverwijzen naar Timpaan Support voor een behandeling Gevoel en Gedrag. Daar worden de problemen met ouders en kind in kaart gebracht en er worden concrete doelen gesteld voor een behandeling. Jij als huisarts krijgt meteen bericht als de hulp wordt gestart.

Wat doet Timpaan Support?

Jesper leert samen met zijn ouders waar de woede vandaan komt en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Dit gebeurt in een kort traject van 10 tot maximaal 15 behandelsessies. Aan de hand van spelletjes en gesprekken leren Jesper en zijn ouders emoties herkennen. Ze leren de aanloop naar een woedeaanval op tijd te signaleren, zodat ze kunnen voorkomen dat het escaleert. Ook leren ze met ontspanningsoefeningen de woede onder controle te krijgen. Door op tijd deze hulp in te zetten is een langdurig traject niet nodig. Het hulptraject wordt uitgevoerd door orthopedagoog/(-generalist) en (GZ-)psycholoog. Na afloop van het traject krijg je als huisarts bericht met welk resultaat de behandeling wordt afgesloten. Zo weet je dat je doorverwijzing succesvol is geweest.

Interesse?

Komen deze hulpvragen ook voor  in jouw praktijk? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben de kennis en ervaring en willen graag helpen en ondersteunen!

    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.