Thema: Gevoel & gedrag (GGZ Jeugd)

Thema: Gevoel & gedrag (GGZ Jeugd)

 • Nieuw: Informatie workshop voor professionals, klik hier
 • Informatie hulptraject en aanmelding, lees verder

  Maak je je zorgen over jouw kind? Heeft jouw kind last van huil- of driftbuien? Is jouw kind snel van streek, vaak zenuwachtig of angstig? Of is er iets anders aan de hand? Vormen deze kwesties een belemmering in het dagelijks leven? Dan kun je bij ons terecht voor een passende behandeling, eventueel voorafgegaan door een diagnostisch onderzoek.

  Naar aanmelden

  Wie zijn we?

  Timpaan Support is een instelling voor onder andere dyslexiezorg en basis en specialistische GGZ voor kind en jeugd. We bieden kortdurende behandelingen en waar nodig diagnostiek van kinderen en jongeren van 4 tot en met 15 jaar. Je kunt bij ons terecht wanneer lichte jeugdhulp of passend onderwijs onvoldoende heeft geholpen, en er een gestructureerde behandeling nodig is. We bieden specialistische zorg op het terrein van:

  • Angsten
  • Gedragsregulatie
  • Emotieregulatie
  • Zelfbeeld
  • Psychosomatische klachten, zoals onbegrepen hoofd- of buikpijn
  • Trauma

  We staan voor maatwerk, waarbij kind en ouder centraal staan. De behandelaar kijkt in samenspraak met het gezin naar wat er al goed gaat en waar nog hulp nodig is. We werken oplossingsgericht. Het doel is om het kind beter om te leren gaan met emoties als angst, boosheid en verdriet. Dat doen we in samenwerking met ouders en school.
  We maken gebruik van cognitieve gedragstherapeutische technieken en methodieken, zoals Denken+Doen=Durven tegen angsten, Comet voor het zelfbeeld, EMDR bij trauma en Eureka voor emotieregulatie.

  Ervaring van een ouder:

  “Na aanmelding bij Timpaan konden we binnen 3 weken beginnen. Dit was zeer prettig! Zo konden we snel geholpen worden. Duidelijke uitleg over wat we konden verwachten; zowel voor mijn zoon als voor mij. Wat ik zelf heel fijn vond, was dat ik bij alle gesprekken aanwezig mocht zijn. Om het verhaal zo compleet mogelijk te hebben, was dit echt een pre. Goede evaluaties na de afspraken. Overzichtelijke opdrachten en spelletjes en goede adviezen bij onze hulpvragen. We zijn heel blij met de hulp die we hebben gehad. Ik zou Timpaan Gevoel & gedrag iedereen aanraden; het heeft ons leven zoveel mooier en makkelijker gemaakt. Heel veel dank.”

  Hoe gaan we te werk?

  Aanmelding

  Voordat je jouw kind aanmeldt, kun je contact opnemen met Astrid Hermans, om wensen en verwachtingen te bespreken. Zij is te bereiken via 06 – 82 31 89 10, per e-mail, of met de knop “Ja, ik wil meer weten” hieronder.

  Verder vind je hieronder het aanmeldformulier. Deze kan je geheel invullen en terugmailen naar info@timpaanonderwijs.nl.

  Aanmeldformulier (Word-doc)

  Om jouw kind aan te melden bij Timpaan Onderwijs is een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of het sociaal wijkteam nodig. Ook moet ons aanmeldformulier ingevuld te worden. Het ingevulde aanmeldingsformulier en de verwijsbrief kan je sturen naar info@timpaanonderwijs.nl. Mocht digitaal opsturen niet mogelijk zijn, gebruik dan ons postadres: Timpaan Onderwijs, Transportweg 12, 9405 PR Assen.

   

   Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Identificatieplicht

   Het vaststellen van de identiteit van de jeugdige is verplicht. Dit moet gebeuren op basis van de BSN-controle. De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Ouders moeten voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben. Vandaar dat in aanmeldformulieren gevraagd wordt naar het BSN en aanvullende gegevens over het persoonsbewijs van het kind.

   Kennismakingsgesprek

   Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens  dit gesprek gaan we dieper in op wensen, verwachtingen en hulpvragen. De mogelijkheden wat betreft diagnostiek en behandeling binnen Timpaan Support worden besproken en er wordt afgestemd hoe het verdere hulpverleningstraject eruit zal zien.

   Diagnostiek

   Mocht diagnostiek gewenst zijn, dan kan dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met vragenlijsten, observaties, gesprekken of tests. Na afloop van de diagnostiek vindt er een terugkoppeling naar ouders en kind plaats. Ook de verwijzer ontvangt, met jouw toestemming, een terugkoppeling via een diagnostiekbrief of diagnostisch verslag.

   Behandeling

   We beginnen met het samen opstellen van doelen. Deze doelen worden vastgelegd in een behandelplan waarbij ook een inschatting voor het benodigde aantal behandelsessies wordt gemaakt. De behandelsessies vinden plaats met ouder en kind. We werken binnen deze behandeling met principes vanuit de cognitieve gedragstherapie, leertheorie en oplossingsgerichte psychologie. Dit wordt aangevuld met diverse spelvormen die op dezelfde principes gebaseerd zijn.

   Evaluatie

   Aan het eind van elke behandelsessie staan we stil bij de vooruitgang en hoe je de behandeling ervaart. Waar nodig kan de behandeling bijgesteld worden. Het behandeltraject wordt afgesloten met een eindevaluatie.

   Wachttijd

   Timpaan Support streeft naar het voorkomen van wachtlijsten.

   Onderstaande tabel geeft aan wat de gemiddelde wachttijd op 15 april 2024 is, na ontvangst van het volledige dossier, voor het intakegesprek. Daarna kan de behandeling gelijk beginnen.

   Wachttijden gevoel en gedrag
   Drenthe Noord-Midden (Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo) 1 week
   Drenthe Zuid (Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Westerveld) n.v.t
   Friesland n.v.t.
   Groningen 1 week

   Meer informatie over de huidige wachttijden

   Financiering

   Heb je een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of van het sociaal wijkteam? Dan kun je wellicht aanspraak maken op vergoede zorg. Op dit moment wordt onze hulpverlening vergoed door alle gemeentes in de provincies Groningen en Drenthe. De provincie Friesland is voornemens om onze hulp te vergoeden.

   Je kunt bij ons ook een particulier traject aanvragen.