Ouderbijeenkomst psycho-educatie

Het is nuttig om je bewust te worden van de impact die dyslexie heeft op je kind.

Is je kind onderzocht op dyslexie en start de behandeling binnenkort? Dan kun je als ouder meedoen aan een bijeenkomst over dyslexie. Ook andere betrokkenen die ondersteuning bieden bij de begeleiding van je kind, zoals leerkrachten of intern begeleiders, zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Deelname is kosteloos.

  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Wat komt er aan bod?

  De bijeenkomst bestaat uit 2 delen:

  • Dyslexie

   In het eerste deel van de bijeenkomst geven we uitleg over wat dyslexie is en tegen welke problemen je kind aan kan lopen. Kinderen met dyslexie ondervinden, naast problemen op het gebied van lezen of spellen, meestal ook problemen op andere gebieden van het schoolse leren. Ook zal er aandacht zijn voor het sociaal-emotionele aspect van dyslexie.

   Het wetenschappelijke verhaal en de achtergronden van dyslexie zijn interessant om te horen.

  • Behandeling

   In het tweede deel van de bijeenkomst vertellen we over het behandeltraject: wat houdt een behandeltraject in? Hoe kun je als ouder je kind hierin ondersteunen en motiveren, en wat wordt er van je als ouder verwacht? Daarnaast geven we bruikbare tips, bijvoorbeeld met betrekking tot de (lees)motivatie en het maken van het huiswerk.

  Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen met andere ouders.

  Reacties van ouders

  Ik weet nu nog beter wat dyslexie is en hoe ik mijn kind kan helpen en ondersteunen.

  Het is prettig om ook de ervaring van andere ouders te horen, ervaringen uit te wisselen en hierin dingen te herkennen.

  Het is fijn om direct een antwoord te krijgen op de vragen die ik had over dyslexie.

  Aanmelden

  De ouderbijeenkomsten worden georganiseerd in Assen en Gorredijk. Op het aanmeldformulier kun je aangeven welk dagdeel of dagdelen je voorkeur hebben. Wij nemen vervolgens contact met je op om je uit te nodigen voor de eerstvolgende ouderbijeenkomst.

  Ga naar het aanmeldformulier en meld je aan

  Informatie

  Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met Tjitske Folkertsma.