Kinderopvang

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) is al jaren een belangrijk onderwerp in het onderwijsbeleid van de overheid, er wordt veel geïnvesteerd in de voor- en vroegschoolse periode. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen met een achterstand deel te laten nemen aan een voorschoolse voorziening met een specifiek VVE-programma. Het doel hiervan is dat zij met minder achterstand beginnen aan groep 3 en daardoor met meer succes het onderwijs doorlopen. Een VVE-programma is niet alleen goed voor kinderen met een achterstand, maar is juist goed voor de ontwikkeling van alle kinderen.

Samenhangend aanbod voor ontwikkeling jonge kind

Als kinderopvangorganisatie kun je ervoor kiezen te werken met een VVE-programma, maar welk programma kies je dan? Wil je een erkend programma welke is opgenomen in de Databank voor Jeugdinterventies? Of kies je ervoor om te werken met een ander VVE-programma? Het werken met een methodische aanpak als VVE, biedt jou als professional houvast. Het reikt een samenhangend aanbod aan voor de brede ontwikkeling van jonge kinderen en stimuleert spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden. Bovendien biedt het een doorgaande lijn waarin de ontwikkeling van kinderen van tweejarige leeftijd tot en met groep 2 van de basisschool wordt gevolgd.

Uit het het pre-cool onderzoek komt onder andere naar voren dat de educatieve kwaliteit op de groep beter is als er met een VVE-programma wordt gewerkt. Daarom raden wij werken met een programma aan!

In gesprek?

Samen met jou zoeken wij graag naar wat het beste bij jouw kinderopvangorganisatie past. Bel of mail Timpaan Onderwijs voor een vrijblijvende afspraak!

    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.