Rekenen

Het rekenonderwijs in Nederland neemt vanouds een belangrijke plaats in het leerstofaanbod in. Samen met het onderwijs in de Nederlandse taal beslaat deze basisvaardigheid meestal de helft van alle lestijd. Het is misschien wel het onderwerp dat als eerste wordt genoemd als men denkt aan school. Daarmee wordt rekenen ook een van de graadmeters van de school als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Hoe zorg je er nu voor dat je bij het verbeteren van je rekenonderwijs de juiste keuzes maakt?

Critical friend

Onze adviseurs helpen scholen bij deze keuzes en het verzorgen van goed rekenonderwijs. Daarbij kunnen we ‘het grote plaatje’ schetsen, maar ook inzoomen op deelaspecten van een rekenles. We onderscheiden onze ondersteuning in onderwerpen die relateren aan één van de volgende domeinen:

  • opbrengstgericht onderwijs (bijv: het verbeteren van de rekeninstructie)
  • uitdagend onderwijs (bijv: het creëren van aantrekkelijke rekensituaties in de onderbouw)
  • passend onderwijs (bijv: het protocol ERWD optimaal benutten binnen je school)

In gesprek?

Op basis van de vraag ondersteunen en adviseren we graag op elk niveau in jouw school. Of het nu gaat om het uitzoeken van een nieuwe rekenmethode, het voeren van rekengesprekken, een passend aanbod voor sterke rekenaars of juist passende perspectieven voor zorgleerlingen: op ons kun je rekenen.

Bel of mail Timpaan Onderwijs voor een vrijblijvende afspraak!

    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.