Hoogbegaafdheid

Herken jij als leerkracht een jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in jouw groep? Niet altijd laat deze leerling goede resultaten en een juiste werkhouding zien. Veel van deze kinderen gaan zelfs onderpresteren.

Wat doe je met een jonge leerling die de stof ver vooruit is? Ga je dan versnellen, door ze een groep te laten overslaan? Is dit wel goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling? Of plaatsen we deze leerling binnen of buiten de school in een aparte Plusklas?

Hoe kun je spel verrijken voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong?

Passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen

Passend onderwijs gaat om het goed omgaan met verschillende onderwijsbehoeften. Ook hoogbegaafde leerlingen hebben hier recht op, zodat zij niet alleen maar zelfstandig zitten te werken op hun beheersniveau.

Het is een verantwoordelijke taak voor scholen om dit vorm te geven. Dit begint al zodra het kind op school komt.

In gesprek?

Graag ondersteunen wij je bij passend onderwijs voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zodat ook zij hiervan profiteren. Bel of mail Timpaan Onderwijs voor een vrijblijvende afspraak!

    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.