Gevoel en gedrag

 

Maakt u zich zorgen over uw kind? Heeft uw kind last van huil- of driftbuien? Is uw kind snel van streek, vaak zenuwachtig of angstig? Of is er iets anders aan de hand? Vormen deze kwesties een belemmering in het dagelijks leven? Dan kunt u bij ons terecht voor een passende behandeling, eventueel voorafgegaan door een diagnostisch onderzoek.

Direct aanmelden

 Wie zijn we?

Timpaan Support is een instelling voor o.a. dyslexiezorg en basis- en specialistische GGZ voor kind en jeugd. We bieden kortdurende behandeling en waar nodig diagnostiek van kinderen en jongeren van 4 tot en met 15 jaar. U kunt bij ons terecht wanneer lichte jeugdhulp of passend onderwijs onvoldoende heeft geholpen, en er een gestructureerde behandeling nodig is. We bieden specialistische zorg op het terrein van:

  • Angsten
  • Gedragsregulatie
  • Emotieregulatie
  • Zelfbeeld
  • Psychosomatische klachten, zoals onbegrepen hoofd- of buikpijn
  • Trauma

We staan voor maatwerk, waarbij kind en ouder centraal staan. De behandelaar kijkt in samenspraak met het gezin naar wat er al goed gaat en waar nog hulp nodig is. We werken oplossingsgericht. Het doel is om het kind beter om te leren gaan met emoties als angst, boosheid en verdriet. Dat doen we in samenwerking met ouders en school.
We maken gebruik van cognitieve gedragstherapeutische technieken en methodieken, zoals Denken+Doen=Durven (angsten) Comet (zelfbeeld), EMDR (trauma), en Eureka (emotieregulatie)

 Hoe gaan we te werk?

Aanmelding

Voordat u uw kind aanmeldt, kunt u contact opnemen met Astrid Hermans, om uw wensen en verwachtingen te bespreken. Zij is te bereiken via het telefoonnummer 06-82318910 of via a.hermans@timpaanonderwijs.nl. Verder vindt u op deze pagina het aanmeldformulier. Deze kunt u geheel invullen en terugmailen naar info@timpaansupport.nl

Meer informatie vindt u op onze website Timpaan Support.