Effectieve Instructie

Een leerkracht die doet wat invloed heeft op het leren van de leerling. Volgens ons is dat is waar het om gaat bij effectieve instructie. Doen wat werkt is voor ons een praktische vertaalslag maken van inzichten uit onderwijs research naar een aanpak in je eigen groep.
We zetten daarom in op evidence / practice based aanpakken, zoals  IGDI, formatief evalueren, feedback om te leren en coöperatief leren. Vanuit ons specialisme op het gebied van het jonge kind besteden we specifiek aandacht aan effectieve instructie in groep 1 en 2.

Schoolgericht aanpak

Kies voor onze schoolgerichte aanpak als je als team aan de slag wilt. We starten altijd met een inventarisatie in de school om een goede aansluiting te maken op jullie situatie. Daarna gaan we aan de slag met het verkennen van concrete voorbeelden van aanpakken en werkvormen. Jij toetst vervolgens de praktische waarde in jouw groep.
Om voor jezelf het maximale eruit te halen raden we je daarbij aan om te werken met videofeedback tussen collega’s. Ben je zelf nieuwsgierig? Volg dan één van onze inspiratieworkshops van 1 tot 3 bijeenkomsten.

In gesprek?

Ben je benieuwd hoe we antwoord kunnen geven op jouw vraag? Of wil je meer weten over wat onze adviseurs te bieden hebben op het gebied van effectieve instructie? Bel of mail Manon Dijkhuizen voor een vrijblijvende afspraak!

    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.