21st century learning

Vrijwel elke school stelt zichzelf de vraag wat er nodig is leerlingen voor te bereiden op het leven en werken in de maatschappij van de toekomst. Met alle ontwikkelingen in maatschappelijk en technologisch opzicht worden veel zaken ter discussie gesteld die in het onderwijs decennia lang ‘gewoon’ zijn geweest.

Timpaan Onderwijs is van mening dat alle leerlingen inspirerende educatieve ervaringen mogen opdoen op school en daarbuiten. Veel mensen denken nog steeds als eerste aan de inzet van ICT in het onderwijs als het gaat om 21e eeuws leren. In onze zienswijze is 21e eeuws leren juist de paraplu over alles wat we doen in de school, en de wijze waarop je dit met elkaar integreert.
We willen scholen helpen zich te richten op de aspecten die van wezenlijk belang zijn (en zullen blijven). Daarbij wordt steeds gekeken naar twee aspecten:

  1. wat levert het de leerling op (vandaag, in het vervolgonderwijs en in het (werkzame) leven)?
  2. wat betekent dat voor de schoolorganisatie en de leerkrachten die de leerlingen hierin begeleiden?

Waar staat jouw school? Wij sluiten aan!

Wij sluiten aan bij de stand van zaken op jullie school. Heb je al een stevig fundament onder alles wat je doet, dan kunnen we je helpen bij die aspecten waar je zelf niet voldoende vooruitgang boekt.
Wil je juist eerst bezig met een stevige ondergrond dan helpen we je op een inspirerende en enthousiaste wijze je kijk op goed onderwijs te hernieuwen en te ijken aan de standaarden van vandaag.

Voor ons zijn dit de stippen op de horizon:

  • een hogere motivatie en betrokkenheid van leerlingen op hun eigen leerproces;
  • betere resultaten op alle gebieden die er echt toe doen;
  • vitale en competente leerkrachten die samen een uitdagende leeromgeving creëren op de school.

In gesprek?

Wil je in gesprek over jouw school 21st Century Learning vorm kan geven? Bel of mail René Koens voor een vrijblijvende afspraak!

Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.