Succesvolle afronding Oog voor interactie

Succesvolle afronding Oog voor interactie

Geplaatst op 20 januari 2017

In de afgelopen periode hebben de eerste deelnemers van Oog voor interactie de training afgerond. Als afsluiting gaven ze daarvoor een eindpresentatie over de manier waarop zij zijn gegroeid op het gebied van taal- en interactievaardigheden.

Iedere deelnemer vertelde over de eigen ontwikkeling met bijvoorbeeld presentatie, een creatieve uiting, een video of zelfs een lied op de gitaar. Vooral de eigenheid van ieder verhaal was mooi om te horen.

Bewustwording

De meest gemaakte opmerking tijdens de eindpresentaties was: “Ik ben me bewuster van welk effect mijn gedrag heeft op de kinderen”. Ook de aanvankelijke aarzeling over het werken met onderlinge feedback op basis van een video is verdwenen. Alle deelnemers willen de komende maanden met elkaar verder met het leren van video’s die zijn gemaakt op de groep.

Diverse onderwerpen

Leuke onderwerpen vond men: passende complimenten, positieve gedragsaanwijzingen, denkpraten, singeren en het werken met open eind materiaal. Ook het onderwerp ‘zelf conflicten oplossen is leerzaam’ was een echte eye-opener.

Op de foto’s staan de deelnemers van kinderdagverblijf Marijtje Doets in Almere. Ook voor de deelnemers van de ASWA, Perlei en Kindcentrum Schalkhaar bedankt voor de grote inzet en betrokkenheid. Iedereen van harte gefeliciteerd met het certificaat!

Subsidie taal- en interactievaardigheden

Wil je ook aan de slag met taal- en interactievaardigheden? Er is nog kort de tijd om de subsidie aan te vragen en deze in te zetten voor de training Oog voor interactie of TINK. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rikst Vermaat.