Ouderbetrokkenheid

Datum en tijdstip

23 januari | 14.00 uur

Goede samenwerking tussen school en ouders bevordert de ontwikkeling en het onderwijs van het kind. Hoe zorg je ervoor dat ouders daadwerkelijk gezien en benaderd worden als partners in de schoolloopbaan van kinderen? In deze bijeenkomst informeren we je over het certificeringstraject ‘Samen met ouders’. Aan de hand van streefdoelen kan in eigen tempo gewerkt worden aan de ontwikkeling van partnerschap met ouders. De bijeenkomst duur 2,5 uur.

Educatief partnerschap

Waarom zouden scholen zich aanmelden voor ‘Samen met ouders’? De redenen lopen uiteen. Vaak is er een vervelende aanleiding, een conflict met ouders bijvoorbeeld, waarbij school niet goed weet hoe te handelen of dit soort zaken te voorkomen. Er is brand, om het overdrachtelijk te stellen, en die moet geblust worden.
Daarnaast zijn er schoolbesturen die in hun strategische beleidsplannen hoog opgeven van ouderbetrokkenheid en educatief partnerschap. Zo’n beleidsplan dient dan wel op schoolniveau concreet en operationeel gemaakt te worden.
Het traject ‘Samen met ouders’ biedt scholen de mogelijkheid in eigen tempo te werken aan eigen prioriteiten inzake ouderbeleid.

Kosten

Deelname kost € 72,50 per persoon.

Locatie

Kantoor Timpaan Onderwijs, Transportweg 12 in Assen

De bijeenkomst gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. 

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.

Meld je aan

* verplichte velden
Voorwaarden *
Nieuwsbrief