Life skills

Datum en tijdstip

10 september | 15.30 uur

Coping is alles wat mensen doen om met stressvolle en moeilijke situaties om te gaan. Dat geldt voor kinderen net zozeer als voor volwassenen. Het is belangrijk kinderen weerbaar te maken op het moment dat hun wereld opengaat voor allerlei sociale relaties, vaak vanaf hun vijfde. Een goede copingstrategie kan helpen de situatie te veranderen, of maken dat iemand zich beter voelt, en nog beter beide.

Tijdens deze bijeenkomst van 2,5 uur maak je kennis met het programma Zippy’s Vrienden. Het is een programma dat jonge kinderen helpt om copingstrategieën en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het is herzien, uitgebreid en in een groot aantal landen en culturen onafhankelijk geëvalueerd – met uitsluitend positieve bevindingen – en door de Wereldgezondheidsorganisatie goedgekeurd. Tot nu toe hebben meer dan 550.000 kinderen in 19 verschillende landen het programma doorlopen en het aantal neemt wereldwijd toe.

Apple’s Vrienden bouwt op deze basis verder. Het programma staat niet op zichzelf en is niet bedoeld om kinderen nieuwe vaardigheden aan te leren. Apple’s Vrienden is bedoeld als een lessenserie waarin kinderen bestendigen wat ze in de Zippy-lessen hebben geleerd. Apple’s Vrienden is ontwikkeld in antwoord op verzoeken van scholen en leerkrachten.

Jij leert hoe je met dit programma kunt werken en hoe je kinderen kunt onderwijzen deze strategieën zich eigen te maken.

Kosten

Deelname kost € 72,50 per persoon.

Locatie

Kantoor Timpaan Onderwijs, Transportweg 12 in Assen.

De bijeenkomst gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.

Meld je aan

* verplichte velden
Voorwaarden *
Nieuwsbrief