Mariska van der Velde MSc

Mariska van der Velde MSc

Orthopedagoog

Levensmotto

‘You can do anything you set your mind to’

Specialisaties

  • Diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie en dyscalculie;
  • Psychodiagnostiek bij kinderen.

Werkzaamheden

Als orthopedagoog/dyslexiebehandelaar houd ik mij op het gebied van dyslexie bezig met het voorbereiden, uitvoeren en nabespreken van diagnostisch onderzoek en het opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelplannen. Dit alles in goede samenwerking met ouders/verzorgers en school.

Ambitie

Tijdens de behandelingen richt ik me, naast het lezen en het spellen, eveneens op de psycho-educatie en het vergroten van het zelfvertrouwen en het competentiegevoel van het kind. Om een zo hoog mogelijk niveau van lezen en spellen te bereiken (passend bij de leeftijd, het schoolniveau en/of het beroepsperspectief), is enkel het begrip van de taal en het maken van leeskilometers niet voldoende. Belangrijk is ook dat kinderen weer plezier krijgen in het lezen en het spellen. Dit tracht ik te bereiken door het kind succeservaringen op te laten doen, het kind te betrekken bij het leerproces en door aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. Daarnaast is het van belang dat het kind inzicht krijgt in dyslexie (wat is dyslexie, hoe ziet dit er bij mij uit, wat zijn mijn sterke en zwakke kanten), zodat hij/zij leert met de dyslexie om te gaan. Het geeft mij veel voldoening om samen met ouders en school naar deze doelen toe te werken.[honeypot questionform-website-886 id:questionform-website]
Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Kwaliteit

Alle behandelaars dyslexie staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd.

Contactmogelijkheden