Lidy Ahlers Drs.

Lidy Ahlers Drs.

Adviseur

Levensmotto

Alles in het leven gaat om ‘jezelf worden’. Dan komen alle krachten en talenten gebundeld tot leven en ben je als mens het meeste waard voor je zelf, en daardoor voor je medemens en de aarde waarop wij leven.

Specialisaties

Taalleesspecialist, Echa-specialist in Gifted Education, Woordenschatontwikkeling, Opbrengstgericht Werken, Mede-hoofdauteur van “Knappe koppen in de klas”, “Doorgaande leeslijn 0-13 jarigen” en “Tekst verwerken, begrijpend en studerend lezen”.

Werkzaamheden

  • scholing en begeleiding op het gebied van taal/lezen (met name beginnende geletterdheid, technisch lezen en begrijpend lezen);
  • scholing en begeleiding op het gebied van hoogbegaafdheid (met name aanpassing directe instructiemodel en methode voor sterke leerlingen, waaronder de hoogbegaafde leerling, opzetten van een plusklas);
  • procesbegeleiding bij het implementeren van nieuwe methoden taal/lezen;
  • coaching van individuele leerkrachten.

Ambitie

Of het nu gaat om taal, lezen of hoogbegaafdheid, telkens komt uit onderzoek naar voren hoe belangrijk de kwaliteit van de leerkracht is. Het is dus belangrijk om de leerkracht te blijven professionaliseren ook als hij of zij afgestudeerd is en in de onderwijspraktijk werkzaam is. Onderwijsontwikkeling en –verbetering dient gebaseerd te zijn op recente onderzoeksresultaten ‘wat blijvend werkt’, zodat alle kinderen het onderwijs krijgen, dat al hun krachten en talenten naar boven haalt. Opbrengstgericht werken met een juiste balans tussen de sociaal-emotionele en de cognitieve ontwikkeling van het kind.

Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Contactmogelijkheden