Kleur jij buiten de lijntjes?

Kleur jij buiten de lijntjes?

Geplaatst op 3 oktober 2017

Tijdens de Week van de Opvoeding (2-6 oktober) draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders en professionals. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen. Wat is een goede opvoeding? Hoe geef ik als professional passende zorg en ondersteuning? Hoe benader je ouders als partners in de ontwikkeling van kinderen?

Out of the box denken

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Oplossingen voor opvoedvragen zitten soms in onverwachte hoek. Door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren kun je hier zomaar tegenaan lopen. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje.

Samenwerken voor mooie resultaten

Hoe ga je hier als professional mee om? Luister je en bewandel je wel eens een ander pad dan gebruikelijk? Van ouders en professionals wordt steeds vaker gevraagd om samen te werken, creatief en ondernemend te zijn en dus buiten de lijntjes te kleuren. Dat is spannend, maar kan ook heel succesvol zijn. Ouders kunnen van gedachten wisselen en zich meer gesteund voelen. Als professionals benut je je professionaliteit. Je komt samen met gezinnen vaak sneller tot mooie en inspirerende resultaten. Zo kan iedereen zijn wie die is en iedereen de hulp en ondersteuning krijgen die past bij zijn of haar verhaal.

Poll

In het kader van samenwerking tussen ouders en professionals zijn we benieuwd naar jouw mening. Recentelijk was de Tilburgse school in het nieuws omdat de school kinderen verplicht water te drinken. De ouders zijn boos: ‘water is voor honden’. Hoe sta jij hierin als professional?

Ga hier naar de poll en laat je mening weten!