Entree ticket

Begin maart volg je de cursus ‘Gedragsprobleem en/of gedragsstoornis’. Om de cursus zo goed mogelijk af te stemmen op de eigen praktijk en je wensen, is het voor de trainer handig om te weten hoe je werkt en wat je lastig vindt. Daarom vragen we je onderstaande vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt!

Inhoud cursus

Het maakt niet uit of er sprake is van een gedragsstoornis en/of een gedragsprobleem. Het is lastig in de klas! Zit er een kind in de klas dat onevenredig veel aandacht vraagt? Is er een kind waarbij je ondertussen niet meer weet hoe je dat moeilijke gedrag van dit kind binnen de perken kan houden?

In de cursus worden vanuit een theoretisch kader gedragsproblemen en/of gedragsstoornissen bekeken. Er wordt een inleiding gegeven over de verschillende stoornissen waar je in de klas mee te maken kunt krijgen. Verder wordt bekeken hoe we met gedragsproblemen om kunnen gaan. Een stoornis zal niet opgelost kunnen worden, maar door aanpassingen in de klassensituatie / leeromgeving / lesaanbod / leerkrachtgedrag kan zo’n stoornis minder in de weg zitten en de problematiek lichter worden. Aan het eind van de cursus heb je een aantal handvatten gekregen om zelf in de groep te gebruiken.

Vul je entree ticket in

* verplichte velden