Certificaat doorgaande leeslijn

Certificaat doorgaande leeslijn

Geplaatst op 21 maart 2019

Marijke Post, leerkracht Taaltuin op ‘t Kompas in Groningen, heeft met succes haar certificaat in ontvangst mogen nemen voor het volgen van de cursus Doorgaande Leeslijn groep 1-8. Lidy Ahlers, taalleesspecialist bij Timpaan Onderwijs, heeft Marijke één-op-één begeleid.

Marijke: ‘Het individuele traject vond ik heel fijn. Persoonlijke aandacht, toegespitst op de eigen werksituatie. Lidy was voor mij een klankbord, dat heb ik als heel prettig ervaren’.

Marijke Post is leerkracht van de Taaltuin, de VVE-klas van de school die zorgt voor extra taalstimulering, voor kinderen met een ernstige taalachterstand. Veel praktijkvragen zijn aan de orde geweest en door de individuele begeleiding kon uitgebreid op de situatie worden ingegaan.

Marijke: ‘Ik lees zelf ook veel over taal en lezen. Door de begeleiding heb ik nu een werkbaar instrument om te gebruiken voor onze VVE-klas de Taaltuin. Door Lidy heb ik een compleet inzicht gekregen in de doorgaande leeslijn. Wat ik nog niet wist, is aangevuld’.

Meer informatie

Wil je meer informatie over een doorgaande leeslijn voor jouw school? Of heb je andere vragen over taal en/of lezen? Neem vrijblijvend contact op met Lidy Ahlers, zij gaat graag met jou en/of je schoolteam in gesprek over de praktijkvragen.