Opzetten van een plusklas – hoogbegaafdheid

Opzetten van een plusklas – hoogbegaafdheid

Naast aanpassing in de reguliere klas is het een aanvulling als (hoog)begaafde leerlingen een dagdeel in de week les krijgen met gelijkgestemden. Dit kan binnen de school of in de vorm van een bovenschoolse plusklas. Het is zeer aan te bevelen dat de plusklasleerkracht een scholing heeft gevolgd over hoogbegaafdheid, zodat zij deze leerlingen begrijpt en daar open voor staat.

In de plusklas kan aan de orde komen wat het betekent om (hoog)begaafd te zijn, kan het aanbod gekoppeld worden aan de doelen van ‘leren leren’, ‘leren denken’ en ‘leren (voor het) leven’ (SLO). Verbreding kan plaatsvinden door bijvoorbeeld filosofie aan te bieden. Een plusklas kan niet alleen voor midden- en bovenbouw maar ook voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Wat is er mogelijk

  De module is maatwerk. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit 2 scholingsbijeenkomsten van 2-3 uur per bijeenkomst. Er zijn basis- en verdiepingsbijeenkomsten, afhankelijk van het advies uit het rapport hoogbegaafdheid scan en/of de vraag van de organisatie.

  Modules hoogbegaafdheid scan

  Naast deze module zijn er nog 9 modules die kunnen worden ingezet om passend onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen te organiseren.

  Register Leraar

  Bekijk alle gevalideerde cursussen, opleidingen en workshops.