Allemaal Taal

Allemaal Taal

Wil je het taalniveau in de kinderopvang of peuterspeelzalen verhogen naar 3F? Wil je het taalniveau van de pedagogisch medewerkers (pm’ers) laten toetsen en indien nodig bijscholen in de gewenste taalvaardigheden? Laat je pm’ers dan bijscholen met de taalcursus Allemaal Taal.

Verhogen taalniveau

Voor het verhogen van het taalniveau van pm’ers stelt de overheid extra geld beschikbaar. Timpaan Onderwijs biedt de cursus Allemaal Taal aan voor leidsters van peuterspeelzalen en pm’ers in de kinderopvang. De cursus is geschreven door Jenny van der Ende en uitgegeven door ThiemeMeulenhoff. Met het programma Allemaal Taal brengen we het taalniveau, zowel mondelinge-, schrijf- en leesvaardigheid, van pm’ers naar het gewenste niveau.

  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.
  In Allemaal Taal gebruiken we interactieve lessen om de theorie van de Nederlandse taal direct te koppelen aan opdrachten in de beroepspraktijk. Bijvoorbeeld het stimuleren van de Nederlandse taalontwikkeling door interactief voorlezen, een verslag schrijven voor de ouders of door overleg met collega’s. Doordat theorie en praktijk in Allemaal Taal zo nauw met elkaar verbonden zijn, is het mogelijk om in 16 lessen het niveau van cursisten van taalniveau 2F naar 3F te verhogen, voor die vaardigheden die een pedagogisch medewerker nodig heeft binnen zijn of haar beroep.

  Wat is er mogelijk met Allemaal Taal?

  De snelste weg naar niveau 3F:

  • 16 lessen van 2 uur: het taalniveau verhogen om taalachterstanden bij jonge kinderen te voorkomen;
  • Een verkorte cursus met losse modules is mogelijk;
  • Studiebelasting totaal 80 uur: 2 uur les per week, 2 uur huiswerk en 1 praktijkopdracht;
  • Direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk;
  • Materiaal: 1 leerwerkboek per persoon inclusief een assessment;
  • Het leerwerkboek van ThiemeMeulenhoff (kosten € 45,-).

  De cursus wordt op incompany-basis bij jou op locatie verzorgd. De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de locatie. Wij maken graag een offerte op maat.

  Meer informatie

  Voor meer informatie of deelname kun je contact opnemen met Lisa Bouwer.