Werksessie maak een start met opleidingsbeleid en -plan

Locatie: Assen - Transportweg 12
Datum: 12/05/2020
Tijd: 10:00  tot  16:00

In het akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang zijn afspraken gemaakt over extra eisen aan scholing van pedagogisch medewerkers en ondersteuning bij hun werk. Verplichte (bij)scholing bevat o.a. de pedagogische coaching, het werken met baby’s en taalniveau 3F voor alle pm’ers.

Is jouw opleidingsplan door de aanpassingen naar aanleiding van de Wet IKK niet meer het overzichtelijke plan dat het was? Vind je het lastig om (meerjaren) opleidingsbeleid te schrijven voor je organisatie? Ben je zoekende naar hoe je pedagogische coachingsuren en scholingen weg kunt zetten in een overzichtelijk opleidingsplan en planning?
Of ben je een startende kinderopvangondernemer en vind je het schrijven van opleidingsbeleid en een opleidingsplan best een opgave?

Kun je wel wat praktische ondersteuning en tips gebruiken bij het (her)schrijven van het opleidingsbeleid en opleidingsplan van de organisatie? Meld je dan aan voor deze werksessie! Tijdens deze dag ga je onder begeleiding van een ervaren adviseur een start maken met het schrijven van je opleidingsbeleid en opleidingsplan.

Inhoud werksessie

De volgende punten komen tijdens de werksessie aan de orde:

  • Wetgeving en kader;
  • CAO eisen;
  • Kwaliteitscyclus (borging) volgens wettelijke kader;
  • Implementeren van beleid;
  • Opleidingsbeleid en opleidingsplan in de praktijk;
  • Start opleidingsbeleid en opleidingsplan ontwikkelen en schrijven.

Resultaat

Met behulp van praktische hulpmiddelen ga je aan slag met het ontwikkelen van een leesbaar en werkbaar opleidingsbeleid en opleidingsplan dat:

  1. Recht doet aan de kwaliteitsvisie van de organisatie;
  2. Voldoet aan de wettelijke eisen;
  3. Handvatten geeft voor de praktijk (het plannen en uitvoeren).

Mogelijkheid voor gerichte feedback

Na de werksessie ontwikkel en schrijf je verder aan je opleidingsbeleid en opleidingsplan. Optioneel bieden wij je de mogelijkheid om na de werksessie je opleidingsbeleid en-plan te laten screenen door de adviseur, o.a. aan de hand van het wettelijke kader. De adviseur zal je per mail gerichte feedback geven en aanbevelingen doen met betrekking tot de vorm en inhoud van het opleidingsbeleid en opleidingsplan.

Voor wie?

Deze werksessie is geschikt voor houders, (pedagogisch) beleidsmedewerkers, HR managers en leidinggevenden kinderopvang.

Kosten

De kosten voor deze werksessie bedragen de kosten € 275,- per persoon, inclusief materialen en lunch. Kies je voor deze werksessie inclusief screening en feedback achteraf, dan bedragen de kosten € 440,- per persoon.

De werksessie gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 6 personen.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Na het invullen ontvang je een e-mail met een bevestigingslink. Door op deze link te klikken maak je je deelname definitief. Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan je spam-box, het kan zijn dat de e-mail hier terecht is gekomen.

Let op! Elke deelnemer moet aangemeld worden met een uniek e-mail adres. Meerdere personen aanmelden op hetzelfde e-mail adres geeft een foutmelding. 

Lees en download hier de annuleringsvoorwaarden

Meld je aan

* verplichte velden
Ik meld me aan voor: *
Voorwaarden *
Nieuwsbrief