Grip op ICT – Timpaan Karavaan

Locatie: Assen - Transportweg 12
Datum: 14/01/2019
Tijd: 16:00  tot  17:30

Heb je behoefte aan inspiratie in plaats van informatie? Ben je op zoek naar nieuwe prikkels? Ga dan mee op ontdekkingstocht. In januari staan 3 Karavaan bijeenkomsten over ICT op de agenda:

14 januari in Assen16 januari in Winschoten17 januari in Heerenveen

Deelname is kosteloos!

Keuzes maken

Dat ICT veel mogelijkheden biedt binnen het onderwijs is wel duidelijk. Allerlei nieuwe ontwikkelingen zijn interessant; VR, 3D-printen en robotica. Laptops, tablets en digiborden worden steeds meer en vaker ingezet. Programma’s worden meer maatwerk en verfijnder en kinderen leren steeds vaker zelf programmeren! Toch blijft altijd de centrale vraag: welke keuzes maken we en op basis van welke criteria? Hoe zorg je ervoor dat de gemaakte keuzes ook gedragen worden? Waarom leer je programmeren?

Op ontdekking in een veranderend ICT-landschap

Onderwijs in Balans model

Bij alle ICT-ontwikkelingen is het goed om die te benaderen vanuit het Onderwijs in Balansmodel. Wat zegt deze ontwikkeling over onze visie, ons leermiddelenbeleid, de professionalisering, onze infrastructuur en ons klassenmanagement? Wil je:

  • (meer) leren hoe visie een cruciale rol speelt in je ICT-beleid?
  • grip krijgen op de professionalisering van je team?
  • zicht krijgen op de keuzes die je kunt maken m.b.t. je infrastructuur?
  • meer weten over de mogelijkheden die ICT biedt in de klassensituatie?

Meld je dan nu aan voor deze bijeenkomst. Kom in de gelegenheid om te leren van ervaringen van anderen en te netwerken met mede-deelnemers.

Programma

De bijeenkomst is van 16.00 – 17.30 uur.

16.00 uur | Plenaire opening

16.30 uur | Keuze workshop (voorkeur kun je aangeven op het aanmeldformulier)

Workshop A – ICT in het beleid: van dromen naar doen

Het strategisch beleid staat – maar vanuit welke visie ga ik met ICT aan de slag? Wat betekent dit voor de professionalisering en de organisatie? En voor de korte en langere termijn voor mijn leermiddelenbeleid? Je krijgt 2 zeer bruikbare modellen mee om inzichtelijk te krijgen waar je rekening moet houden de komende (4) jaren.

Workshop B – Computational thinking: fouten maken moet!

Computational thinking: Wat is het en wat kan je ermee in je onderwijs? Hoe verhoudt het zich tot de hype rond programmeren? Is er een lijn te trekken door de school en wat is daarvoor nodig? Waarom willen we het de kinderen aanbieden? We nemen je mee in de wereld rond ‘computational thinking’ en je krijgt enkele praktische handvatten en tips met betrekking tot programmeren die je gelijk kan gebruiken in je onderwijs. Laat je inspireren!

Locatie

Kantoor Timpaan Onderwijs, Transportweg 12 in Assen.