Taal- en Leesmiddag Zwijsen

Locatie: Zwedenlaan 16 - 9403 DE - Assen
Datum: 10/05/2017
Tijd: 14:00  tot  17:00

Timpaan Onderwijs organiseert samen met uitgeverij Zwijsen op woensdag 10 mei een informatieve en inspirerende middag over Taal en Lezen. Deze bijeenkomst is voor leerkrachten, ib-ers, directeuren en schoolleiders in het primair onderwijs. Deelname is kosteloos.

Opbrengst

Na je bezoek aan de Karavaan ben je op de hoogte over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van Taal en Lezen. Daarnaast heb je informatie over de nieuwe versie Veilig leren lezen Kim en de nieuwste Schatkist. Tijdens de sessies neemt Zwijsen je mee door de nieuwe didactiek, de verrijkte differentiatie, de eenvoudige organisatie en de meest adaptieve en leerkrachtvriendelijke software van dit moment. Ook is er ruimte om met elkaar na te denken over gerichte vragen uit de praktijk.

Indeling

Na een plenaire start vindt een carrousel van twee parallelsessies plaats. Je kunt kiezen uit:

  • Dit jaar zijn al meer dan 2.400 scholen begonnen met de meest succesvolle aanvankelijk leesmethode, de nieuwe versie Veilig leren lezen Kim, in Nederland. En het vernieuwen gaat door! Dit jaar is de nieuwste Schatkist gelanceerd. Samen met Estafette zorgt Zwijsen voor de perfecte doorgaande leeslijn van groep 1 tot en met 8.
  • Ontdek nu Veilig leren lezen (Kim) én de nieuwe Schatkist en geef je lezers ook de beste basis! Graag nemen wij je tijdens de sessies mee door de nieuwe didactiek, de verrijkte differentiatie, de eenvoudige organisatie en de meest adaptieve en leerkrachtvriendelijke software van dit moment!
  • Verdieping op inzichten Taallezen | We gaan met elkaar in gesprek over persoonlijke vragen vanuit de praktijk. Je krijgt handvatten en inzichten die je de volgende dag toe kunt passen in de klas.

Programma

14.00 uur – Inloop met mogelijkheid om materialen in te kijken

14.30 uur – Nieuwste inzichten taal- en leesonderwijs door Lidy Ahlers

15.00 uur – Parallelsessie

15.50 uur – Korte pauze

16.00 uur – Parallelsessie

16.50 uur – Afsluiting

Deelnemen

Deelname is gratis. Wel vragen we je op te geven, zodat wij weten hoeveel personen er deelnemen. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers.

Voor vragen over deze Timpaan Karavaan kun je contact opnemen met Lidy Ahlers.

Aanmelden is niet meer mogelijk!