Leesmiddag Zwijsen & Malmberg

Locatie: Assen - Transportweg 12
Datum: 22/05/2019
Tijd: 13:45  tot  16:15

Timpaan Onderwijs organiseert samen met de uitgeverijen Zwijsen en Malmberg op woensdag 22 mei een informatieve middag over technisch en begrijpend lezen. Deze bijeenkomst is voor leerkrachten, ib’ers, directeuren en schoolleiders in het primair onderwijs. Deelname aan de Timpaan Karavaan is kosteloos.

Opbrengst

Na je bezoek aan de Karavaan ben je op de hoogte van de nieuwste leesmethoden van Zwijsen en Malmberg. De methoden Estafette editie 3 van Zwijsen en Karakter van Malmberg worden tijdens deze middag gepresenteerd.

Indeling

Na een plenaire start vinden de presentaties na elkaar plaats. Je bent daarom in de gelegenheid om bij beide presentaties aanwezig te zijn.

 • Estafette editie 3: technisch lezen mét begrip

  Leon Swart zal de volledig vernieuwde Estafette editie 3 gaan presenteren. Tot op heden werden technisch lezen en begrijpend lezen gezien als twee verschillende vakgebieden. Bij Estafette editie 3 wordt daarvan afgestapt: hoofddoel van de methode is het vloeiend kunnen lezen van teksten mét begrip. De technische leesvaardigheid blijft hierbij de belangrijkste voorwaarde om tot vloeiend lezen met begrip te kunnen komen. In deze presentatie kun je meer zien en horen over wat deze nieuwe methode zo bijzonder maakt.

 • Karakter: elke les is een leessucces!

  Marcel Tuinstra komt vertellen over Karakter. Met Karakter leren de kinderen niet alleen goed lezen, maar doen ze ook succeservaringen op en worden ze gestimuleerd veel en gevarieerd te lezen. Iedere les weer! Zo maken ze ongemerkt veel leeskilometers en ervaren ze dat lezen leuk en zinvol is. In Karakter gaan goed technisch leesonderwijs en leesmotivatie hand in hand. Met als resultaat… een klas vol enthousiaste lezers!

  • Succes voor ieder kind
  • De leestekst centraal
  • Uitdagende pluslijn

Programma

13.45 uur

14.00 uur

14.15 uur

15.00 uur

15.15 uur

16.00 uur

Inloop

Opening door Marjolein Eeftingh

Malmberg: Karakter

Pauze

Zwijsen: Estafette editie 3

Afsluiting

Deelnemen

Deelname is gratis. Wel vragen we je op te geven, zodat wij weten hoeveel personen er deelnemen. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Voor vragen over deze Timpaan Karavaan kun je contact opnemen met Marjolein Eeftingh.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Na het invullen ontvang je een e-mail als bevestiging van je deelname.

Let op! Elke deelnemer moet aangemeld worden met een uniek e-mail adres. Meerdere personen aanmelden op hetzelfde e-mail adres gaat niet en geeft een foutmelding. 

Meld je aan

* verplichte velden
Nieuwsbrief