Groepsgericht werken… Samen bereik je meer!

Locatie: Assen - Transportweg 12
Datum: 03/02/2020
Tijd: 13:30  tot  16:00

Voor pedagogisch coaches

Als pedagogisch coach werk je vooral met individuele pedagogisch medewerkers. Je kunt daarnaast ook werken met kleine groepjes of het hele team. Het voordeel is dat de pm’ers kunnen leren van elkaar. Ook wordt er mee gesproken over het afstemmen van het werken op de groep. Samen leer je meer! En samen bereik je meer! Ben je op zoek naar hoe je groepsgericht kunt werken? En zoek je concrete aanpakken? Dan ben je van harte welkom bij de workshopreeks ‘Groepsgericht werken voor pedagogisch coaches’.

Data

  • 3 februari 2020 | 3 maart 2020 | 2 april 2020

In drie workshops leer je hoe je het werken in kleine groepjes of in het hele team concreet kunt aanpakken.

  • De eerste workshop is gericht op coaching in groepen, bijvoorbeeld door middel van het reflecteren op videobeelden. We gaan bijvoorbeeld in op hoe je je voor veiligheid en vertrouwen in een groep zorgt. Je leert welke vaardigheden de groepsleden nodig hebben en hoe je groepsgericht kunt coachen.
  • In de tweede workshop leer je hoe je intervisie kunt begeleiden als voorzitter. Je maakt kennis met verschillende intervisievormen en we gaan concreet aan de slag met de incidentmethode. Ook leer je hoe je valkuilen bij intervisie kunt vermijden.
  • In de derde bijeenkomst vul je je gereedschapskist met werkvormen voor groepsgericht werken aan: hoe kun je in een team alle pm’ers een actieve rol geven? Er is o.a. aandacht voor coöperatieve werkvormen die je kunt gebruiken bij scholing, vergaderingen of brainstormsessies voor het pedagogisch beleid. Ook leer je hoe je een teambijeenkomst kun opbouwen. Naar aanleiding van de workshops voer je praktijkopdrachten uit waar je feedback op krijgt van de workshopleiders.

In de workshops kiezen we ervoor om de nadruk te leggen op de praktische vaardigheden. We kunnen je uiteraard aanvullend wijzen op literatuur over bijvoorbeeld groepsdynamica!

Voor wie

De workshops zijn met name bedoeld voor pedagogisch coaches die ook groepsgericht gaan werken. Als houder en leidinggevende in de kinderopvang ben je ook van harte welkom als je belangstelling hebt voor groepsgericht werken.

Kosten

De investering voor de drie workshops is € 280,- per deelnemer. Dit is inclusief het materiaal, feedback op je praktijkopdrachten en koffie/thee.

De reeks workshops gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 12 personen.

De workshops vinden plaats in onze trainingsruimte in Assen.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Na het invullen ontvang je een e-mail met een bevestigingslink. Door op deze link te klikken maak je je deelname definitief. Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan je spam-box, het kan zijn dat de e-mail hier terecht is gekomen.

Let op! Elke deelnemer moet aangemeld worden met een uniek e-mail adres. Meerdere personen aanmelden op hetzelfde e-mail adres geeft een foutmelding. 

Lees en download hier de annuleringsvoorwaarden

Meld je aan

* verplichte velden
Voorwaarden *
Nieuwsbrief