Begrijpend luisteren/lezen aan de hand van actualiteit en Close Reading

Locatie: Assen - IKC Sterrenschip, Schoolstraat 31
Datum: 02/10/2019
Tijd: 15:00  tot  17:00

Begrijpend lezen aan de hand van de actualiteit? Of wil je kennis maken met Close Reading? Deze onderwerpen staan centraal in deze Karavaan. Deelname is kosteloos. Timpaan Onderwijs organiseert deze Karavaan in samenwerking met Kidsweek. Kidsweek biedt actuele en vernieuwende lesmethodes voor het basisonderwijs.

Workshops

Na de plenaire opening zijn er 2 workshops, die na elkaar worden gegeven:

Workshop 1 – Begrijpend lezen aan de hand van de actualiteit
Door Femke Ruiter van Kidsweek

Kidsweek is een krant voor kinderen. Aan de hand van het nieuws uit de krant leren kinderen op een speelse, leuke manier begrijpend lezen. Je leert tijdens deze workshop waar een effectieve lesinstructie begrijpend lezen aan zou moeten voldoen, welke fases uit het EDI-model een belangrijke rol spelen en hoe je als leerkracht als model kunt fungeren.

Workshop 2 – Kennis maken met Close Reading
Door Nina Oosterveen van Timpaan Onderwijs

Begrijpend luisteren is de basis voor begrijpend lezen. Er zijn nieuwe inzichten die minder de strategieën en meer de tekst centraal stellen. Ook zien we dat de laatste jaren de resultaten en motivatie van leerlingen voor begrijpend lezen zijn afgenomen (Kees Vernooy, 2018). Tijdens deze workshop maak je kennis met Close Reading, een manier die ervoor zorgt dat kinderen nauwkeurig, zorgvuldig en doelgericht teksten leren (her)lezen aan de hand van tekstgerichte vragen.

Programma

We beginnen om 15.00 uur en ronden de workshops rond 17.00 uur af.

15.00 uur | Plenaire opening en woord van welkom door Nina Oosterveen

15.30 uur | Workshopronde 1

16.10 uur | Pauze en wisseling workshop

16.20 uur | Workshopronde 2

17.00 uur | Afsluiting met leuke attentie

Deelnemen

Deelname is gratis. Wel vragen we je op te geven, zodat wij weten hoeveel personen er deelnemen. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Voor vragen over deze Timpaan Karavaan kun je contact opnemen met Nina Oosterveen.

Locatie

IKC Sterrenschip | Schoolstraat 31 | 9408 MB | Assen.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk, de bijeenkomst is VOL!

Je kunt je interesse voor dit onderwerp kenbaar maken door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op. Bij genoeg animo organiseren we de bijeenkomst mogelijk nogmaals.

Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.