Bekijk hier nog meer trainingen

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
20:05

Uk & Puk

Uk & Puk is een VVE-programma voor de kinderopvang en de peuterspeelzaal.

Spelend leren

Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal in Uk & Puk. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Uk & Puk leert baby’tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden, door actief bezig te zijn en lekker te spelen! In het trainingstraject leer je het programma op een goede manier te gebruiken op de groep en daarmee doelgericht de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Uk & Puk is een VVE-programma dat goedgekeurd is als op bewijs gebaseerd programma in de NJI-databank. Vraag meer informatie aan

Piramide voor kinderopvang

Piramide is een VVE-programma dat op een speelse maar educatieve manier zorgt voor een optimale ontwikkeling bij jonge kinderen. Piramide is een goedgekeurd op bewijs gebaseerd programma in de NJI-databank en is geschikt voor de kinderopvang.

Flexibel VVE-programma In deze praktische Piramidetraining leer je optimaal gebruik te maken van de flexibiliteit van Piramide. Hierbij is ook speciale aandacht voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Verder komen zaken als de doorgaande lijn, mogelijkheden om kinderen te observeren en planmatig werken aan de orde. De training wordt vormgegeven door middel van voorbeelden uit de praktijk, je krijgt een coaching op locatie en de locatieleider zal betrokken worden bij de implementatie en de borging. Vraag meer informatie aan

Timemanagement in de kinderopvang:

Iedere organisatie streeft ernaar haar medewerkers werkplezier te schenken. In deze drukke samenleving, waarin velen de druk en spanning van werk ervaren, is het van belang om inzicht te verwerven in hoe pedagogisch medewerkers hun werk beleven: wat geeft ze energie? Wat vergt veel tijd? Wat zouden ze graag anders doen in hun werk? De coronapandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op veel mensen en het is uitdagend om de balans in het werk te herstellen.

De training “Timemanagement in de kinderopvang” bestaat uit 2 lessen van 3 uur, waarin het team zich buigt over diverse onderwerpen gerelateerd aan timemanagement. Deze training biedt jullie team inzichten, richtlijnen en instrumenten om daadwerkelijk timemanagement in de praktijk toe te passen. Vraag meer informatie aan

Baby gym/baby yoga op de groep,

Speciaal voor pedagogisch medewerkers die werken op de baby groep. Een interactieve training waarin jij leert hoe je de brede ontwikkeling van een baby stimuleert doormiddel van leuke rek en strek oefeningen in combinatie met liedjes en versjes. Je leert hoe je een onrustige baby snel rustig krijgt, hoe je spanning in het lijfje kan verminderen en nog veel meer. Prijs op aanvraag.

Een ouderavond bij jou op locatie;

Samen Groeien: Ondersteuning bij Peuterontwikkeling! 

Wil je praktische tips om de ontwikkeling van je peuter te stimuleren? In onze training “Peuterontwikkeling & Ouderschap” leer je hoe je de ontwikkeling van je peuter maximaal kunt stimuleren, effectief grenzen kunt stellen, om kunt gaan met driftbuien en positief kunt blijven tijdens deze belangrijke fase. Doe mee en ontdek hoe je je peuter kunt ondersteunen op hun ontdekkingsreis! Vraag meer informatie aan

Spelbegeleiding bij baby’s

Een verdieping na het volgen van de training werken met baby’s. 

Deze interactieve en praktijk gerichte workshop is voor jou wanneer je jouw werk met baby’s wil verdiepen en de kwaliteit hoog wil houden. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de motorische ontwikkeling van een baby en welk spel hierbij helpend is. 

Jij krijgt handvatten in welk materiaal je kan gebruiken, we gaan lekker spelen. Maar ook welke oefeningen je met een baby kan doen om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Prijs op aanvraag, in-company en losse inschrijving mogelijk.

Sensomotorische ontwikkeling en prikkelverwerking:

Deze verdiepende workshop zet zelfs jouw prikkelverwerking in gang. Samen gaan we op onderzoek uit wat is nou sensomotorische ontwikkeling en kan je een jong kind helpen met zijn prikkelverwerking. Tijdens deze interactieve Workshop ga jij ervaren wat jij kan bieden aan jonge kinderen om de sensomotorische ontwikkeling te stimuleren. Vraag meer informatie aan. 

Spel ontwikkeling bij jonge kinderen:

Spel een van de belangrijkste manieren voor kinderen om zich te ontwikkelen. Daarom vinden wij het belangrijk dat hier meer aandacht voor is. Hoe kan jij spel bij het jonge kind stimuleren, welk materiaal is passend bij de spel ontwikkeling, hoe creëer jij een omgeving waar gespeeld kan worden, wat vraagt spel begeleiding van jou als pedagogisch medewerker en nog veel meer. In 2 bijeenkomsten nemen wij jou mee in de wereld van spel. Deze workshop kan ook op maat aangeboden worden, vraag naar de mogelijkheden. 

Omgaan met opvallend gedrag,

Wat kan jij ene kind bieden die opvallend gedrag laat zien? Hoe ga je om met lastig gedrag. Hoe zorg jij ervoor dat een kind zich gezien en gehoord voelt wanneer het het moeilijk heeft. Als een kind het jou moeilijk maakt, heeft het kind het moeilijk. Gedrag is namelijk altijd logisch, wat is de hulpvraag achter het gedrag, in deze verdiepende training leer jij anders te kijken naar gedrag en vind je handvatten om weer meer plezier en ontspanning te zien bij het kind! Deze training kan op maat gemaakt worden. Vraag meer informatie aan.

Training interactievaardigheden

De kwaliteit van de interactie tussen pedagogische medewerkers en kinderen bepaalt voor een groot deel de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. 

Hoe beter de interactie tussen pedagogische medewerkers en kinderen, hoe beter het welbevinden en de ontwikkeling van met name jonge kinderen. 

Tijdens deze training gaan we aan de slag met de 6 interactie vaardigheden, we gaan actief aan de slag met: hoe zorg jij dat de interactie goed is tussen jou en de kinderen.  Deze training is heel mooi om als in-company te boeken zodat wij dan nog beter kunnen aansluiten op hoe jouw organisatie werkt. Vraag meer informatie aan.